juli 23, 2018

Hvis du skal sælge din virksomhed, er der mange vigtige områder at være opmærksom på inden salget. Det er en stor beslutning, der skal træffes, og der kan være familiære situationer forbundet med salget. Virksomhedsoverdragelse kan være forbundet med både kompleksitet, følelser og tidspres. Nedenfor kan du finde fem af de vigtigste overvejelser, som du med fordel kan have med for at undgå diverse risici, når du vil sælge din virksomhed.

 

5 vigtige overvejelser ved virksomhedsoverdragelse

  • Undgå at tage en forhastet beslutning og brug den tid det tager – Virksomhedsoverdragelse kan være en tidskrævende proces. Du undgår økonomiske konsekvenser, hvis du sætter tilstrækkeligt med tid af til hele processen.
  • Vær grundig forberedt – Grundig forberedelse og processtyring er nøgleordene for den bedste oplevelse ved virksomhedsoverdragelse
  • Vær opmærksom på medarbejdernes arbejdsvilkår – Kender du til de forskellige ansættelsesretslige forhold? Og ved du, hvilken indflydelse virksomhedsoverdragelsen har på medarbejdernes arbejdsvilkår?
  • Vælg det rette tidspunkt for salget – Tidspunktet for salg af din virksomhed kan være meget afgørende for udfaldet. Snak eventuelt med en rådgiver om det rette tidspunkt for netop din virksomhed.
  • Der skal laves en grundig Due Diligence undersøgelse – Denne undersøgelse kan blandt andet være med til at begrænse omfanget af garantier og indeståelser du som sælger skal afgive overfor køber.

 

Det er mange store overvejelser at skulle stå med selv, så derfor kan det være en mulighed at søge professionel rådgivning for at nå frem til den bedste løsning.

 

Du behøver ikke stå med det hele selv

Uanset størrelsen af din virksomhed, virksomhedstypen, om din virksomhed går på tværs af landegrænser eller kun ligger i Danmark, er det en god idé at søge rådgivning for at overskueliggøre hele forløbet. Du bliver rådgivet både i starten af processen i forbindelse med alle overvejelserne, og du bliver rådgivet i løbet af selve overdragelsesprocessen i forbindelse med blandt andet kontraktforhandlinger og kontraktudarbejdelse. Slutteligt bliver du også rådgivet efter overdragelsen, således at du bliver fulgt helt til dørs.

Du behøver dermed ikke at stå alene med din virksomhedsoverdragelse, og du kan modtage rådgivning i alle faserne i overdragelsen af din virksomhed.

Læs mere om rådgivning i virksomhedsoverdragelse her.

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *