januar 21, 2019

Loftisoleringen er en af de bedste energirenoveringer du kan foretage på dit hus, og du kan mærke effekten med det samme. Besparelsen på loftisolering kommer fra det du sparer på varmeregningen. Og det kan faktisk være rigtig mange penge.

Besparelsen kommer an på nogle forskellige faktorer:

  1. Hvor stor er boligen
  2. Er der eksisterende isolering
  3. Hvilken opvarmningskilde anvendes

Det giver næsten sig selv at jo større boligen er des større er besparelsen på varmeregningen også. Har du eksisterende isolering på loftet er besparelsen ikke så stor, som hvis du kommer fra ingen isolering. Fyrer du med olie vil besparelsen være meget højere end hvis du fyrer med fjernvarme.

Vil du gerne kende økonomien inden du går i gang?

Det kan være en rigtig god ide at få en isoleringskonsulent på besøg inden du beslutter dig for at isolere loftet. En isoleringskonsulent kan give dig et overblik over udgiften til en loft isolering. Han vil måle dit loftsareal op og samtidig tjekke din eksisterende isolering.

Finder konsulenten at for eksempel har 250 mm isolering på loftet, vil han fortælle dig at det ikke kan betale sig, at du efterisolerer loftet. Det vil han bedømme ud fra at din besparelse på varmeregningen simpelthen vil være for lille til at det kan betale sig hjem.

Finder konsulenten derimod, at du kan efterisolere loftet med 200mm, vil han anbefale dig en efterisolering. Han vil lave et regnestykke til dig, hvor din besparelse bliver synlig. I regnestykket vil du se hvad du kan få i håndværkerfradrag samt CO2 tilskud fra staten. Disse beløb vil være trukket fra isolatørens pris, så du kun skal forholde dig til prisen på bundlinjen. Når du ved hvad din årlige besparelse i varme er og du kender prisen for efterisoleringen kan du regne din tilbagebetalingstid ud ved at dividere isolatørprisen med din årlige besparelse på varmeregningen

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *