marts 12, 2019

Det kan ske flere gange i dit liv, at du får behov for hjælp fra en advokat. Det kan være, at du skal skilles. Du kan være så uheldig, at din familie havner i en arvestrid, eller at du skal have lavet en ægtepagt. I nogle situationer kan du hverken gøre fra eller til, om du har behov for en advokat. I andre tilfælde kan du tilvælge det for at undgå fremtidige konflikter.  

Skilsmisse eller separation

En skilsmisse er noget, som du sjældent kan være forbedret på. Men det er ofte en situation, hvor I enten fælles eller hver især har brug for en advokat.

Hvis du og din partner ikke vil leve sammen mere, kan I ansøge om at blive skilt. Alt efter hvor sammenflettet jeres liv er, kan processen være mere eller mindre besværgelig. Det afhænger bl.a. af om, hvor enige I er om at blive skilt, om I har børn sammen og om I har gæld sammen. 

Lad os starte med den første. Hvis den ene part ikke ønsker at blive skilt, så henvises I til retten, og allerede der kan en skilsmisseadvokat rådgive og hjælpe jer med at få styr på situationen.

Derudover kan I stå i den situation, at I skal blive enige om en deleordning for jeres børn. Det er en følelsesladet situation, hvor nogle mister overblikket. Samtidig ejer I måske både hus og biler sammen. Alt dette skal fordeles mellem jer, plus den gæld som evt. følger med. Både i situationen med og uden genstandene kan I have brug for en mægler.

I en skilsmissesituation kan en advokat sikre, at I begge kommer videre på den bedst mulige måde.

Testamente

Et testamente kommer ikke bare ud af det blå. Det er højst sandsynligt noget, du har tænkt på et stykke tid. Det kan endda være, at du har hørt historier om, hvad der kan ske, hvis du ikke har ét. Et testamente kan forebygge konflikter mellem de efterladte.

Både hvis du og din partner er gift eller ugifte samlevende, som det kaldes, kan I med fordel få oprettet et testamente. Ugifte samlevende oplever dog de største konsekvenser ved ikke at have et testamente, da I ikke arver hinanden uanset, hvor lang tid I har boet sammen. Uden et testamente, hvor I arver hinanden, vil det være den afdødes børn eller forældre, som arver.

Et testamente kan sikre, at den længstlevende af jer kan blive boende i jeres hus. 

Arv

Når du mister en af dine nærmeste, er der en række juridiske spørgsmål, der skal tages stilling til. Boet skal behandles, og der kan være store konsekvenser ved de valg, du og familien tager. For eksempel kan det være en fordel ikke at sidde i uskiftet bo. Men enhver situation er forskellige, og en advokat kan hjælpe med at finde den helt rigtig løsning.

Kontakt til en advokat kan bunde i en nyopstået juridisk udfordring, så som skilsmisse eller bobehandling efter et dødsfald. Dog kan det også stamme fra behovet for at sikre hinanden samt forebygge fremtidige konflikter. Uanset hvilken en årsag du har til at kontakte en advokat, så kan en advokat enten hjælpe dig videre fra en træls situation eller hjælpe dig med at undgå en træls situation. 

0